PSK obnoví prevádzku bazéna na Spojenej škole Ľ. Podjavorinskej

14.09.2009 Prešov

Prešovský samosprávny kraj (PSK) obnoví prevádzku bazéna na sídlisku Sekčov v Prešove, ktorý spravuje Spojená škola na ulici Ľ. Podjavorinskej.
Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková dnes informovala TASR, že bazén je už napustený a pripravený na prevádzku. Tá by sa mala oficiálne začať v stredu 16. septembra o 15. hodine.
Podľa prešovského župana Petra Chudíka sa PSK rozhodol obnoviť prevádzku bazéna potom, ako mesto Prešov nepredĺžilo zmluvu o jeho využívaní pre verejnosť. Prevádzkovateľ sa vracia k starému systému, ktorý platil ešte pred uzatvorením zmluvy s radnicou, a bazén pre verejnosť sprístupní počas pracovných dní v čase od 16. do 20. h.
Náklady na prevádzku bazéna na ul. Ľ. Podjavorinskej dosahujú mesačne 13.500 eur (406.701 Sk). Na jeseň ho budú počas vyučovania využívať aj študenti ostatných 18 stredných škôl v Prešove, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálnej samosprávy.
V najbližších týždňoch sa má začať aj oprava strechy objektu, na ktorú PSK zo svojho rozpočtu vyčlenil približne 6000 eur (180.756 Sk). V súčasnosti už prebieha proces verejného obstarávania a podľa Fitzekovej chcú práce ukončiť ešte v jesenných mesiacoch, pričom sa majú realizovať tak, aby nedošlo k prerušeniu prevádzky bazéna.
PSK bude bazén takýmto spôsobom prevádzkovať predbežne do konca tohto roka. Chudík uviedol, že momentálne nemajú pripravené dlhodobé riešenie, nakoľko nepredpokladali, že by mesto od doterajšej dohody odstúpilo. O ďalšom využívaní bazénu podľa neho rozhodne pravdepodobne až nový krajský parlament, ktorý bude musieť zvážiť možnosti jeho financovania.
 

Vyberte región